My link


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, May 29, 2012

love note.

train jam 12.20 a.m...malam tu...dengan tekadnye aku mengheret beg merah aku untuk balik kg...n sory lecturer...aku terpaksa ponteng kelas malam tu....homesick sgt xsanggup lagi nk bertapa di bumi Tanjong Malim...

sampai butterworth jam 7.15 pagi...perjalanan yg meletihkan...tapi aku sgt girang...
...ada member yg tya "nape as balik kg, ada emergency ke?"
aku jawab "xde, cuma terasa mau balik kg"...tu je jawapan aku..walaupon hanya ada 2 minggu je lagi nk stay TM, hati aku dah terlalu mendesak aku untuk balik jugak...Now I can show u my biggest smile :):):):)

tapi macam byasa..mesti sedih tyme nk balik...tahan je air mata tu....before bertolak...aku buat something yg aku sendiri xtaw nape hati tergerak untuk buat...LOVE NOTE untuk makyah n adik....masa buat tu..bercucuran je air mata tu....syg sgt kat diorg..syg kerana Allah...I LOVE MY WHOLE FAMILY....

 ni untuk 'Ayuni....my adik...menangis dia bc love note ni...n menangis jugak aku tyme tulis love note ni..:)
ni untuk abi n ummi terchenta...sayang kamu kerana Allah

dah xtaw mau tulis pe....kbhai semua...



Sunday, May 20, 2012

ANNUR DHUHA,..

alhamdulillah bersyukur kehadrat Ilahi kerana masih diberi peluang untuk kita hidup dibumi hak milik ALLAH ni....dah lama xpost pape..mcm biasa..no new entri selagi xbercuti sem...hihihi..tp sekarang bukan tyme cuti sem...sekarang adalah minggu ke13 dimana semua esaimen kebanyakan telah disubmitted..

Bukan xde keje sekrang tp malas mau buat pape...dah lama piki nak update blog ni tapi satu je reason xupdate iaitu MALAS.....ouh MALAS ITU PERKARA NORMAL....

update kali ni nak citer sal anak buah baru...masih baru la sebb umor dia pon baru sebulan gitu...lahir pada 31 march 2012 yang lalu...ANNUR DHUHA nama diberi....dulu2 update sal ALYA DARWISYAH...1st anak buah...ni plak yg second...adik kepada ALYA DARWISYAH...

seronok sgt taw x...bila dapat anak buah..makin bertambah family...nikmat sgt rasanya kebahagian yang Allah berikan....dulu ibu si alya n dhuha ni..merangkap kak kedua aku....penah la cakap..."baru kak tahu kenapa kawan2 dia yg ada anak selalu citer sal anak masing2"....sekarang benda ni jadi pada dia.24 jam citer sal anak dia je...n kdg2 xlarat jugak dgr..tp sebb aku sayang sgt kat anak2 buah aku tu...so, cerita tu adalah perkara yg ditunggu2 oleh seorg yg bergelar "makcik" sudah...

n one more stori..kawan aku plak time sek dulu penah jugak bercerita..n asyik bercerita ttg kak ipar, abg ipar..segala ipar...even anak buah dia pon dia citer potpet2...kdg2 naik mual aku dgr sebb aku xpenah tgok pon muka femily dia...kalo dia citer,,kompem2 la aku xlarat nk dgr cerita yang membosankan...hahaha....im so sorry friend..last2 benda ni terjadi sendiri pada aku...PADAN MUKA KO MAKCIK....

SORI YE KAWAN2, TEMAN2, SAHABAT HANDAI...RAKAN TAULAN...yg mungkin jemu mendgr celoteh aku yg sentiasa cerita pasal si anak2 sedaraku....ops..really sory...bukan sengaja memboringkan kamu.bdw..benda ni akan back to korang so pliz3 n pliz..dont hate my potpet2..toink3x...just peringatan...its a wonderful thing bila dah ada anak buah sendiri...n sgt nikmat bila keluarga makin bertambah...just believe me..its really true..no wonder aku sgt suka bercerita sal si budak kecik DHUHA and ALYA tu..nanti bila femily korang dah berkembang...tahula cene rasanya...

potpet2 sudah...hentah ape kaitannye...just nk tunjuk gambar anak buah baru je act...:)

ni dia...ANNUR DHUHA makcik punyer...


cuweet kan dhuha ni...xsabar nk tggu dia besar n panggil aku MAKCIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK....lebiu kamu dhuha....semoga menjadi anak yg solehah :)

Sunday, March 11, 2012

Pengorbanan...

pengorbanan adalah satu istilah yg sgt besar...mcm org selalu cakap..
ye!!!nak buat pepun memerlukan pengorbanan...
tp tahu ke korg ape erti pengorbanan sebenar...
aku akui aku xarif tentang makna pengorbanan ni...
just nk kongsi ape ada dalam hati kecil ni....

korang belajar???itu satu pengorbanan...
korang korbankan masa, wang ringgit dan tenaga...itu juga satu pengorbanan...
xkira la masa, tenaga dan wang ringgit itu dikorbankan kepada sape...ibu bapa, sahabat handai, org miskin...semua itu adalah satu pengorbanan besar...

pengorbanan ini susah nak dilakukan bila kita benar2 kurang ikhlas dgn apa yg kita korbankan...
aku akui adakalanya aku susah untuk berkorban walaupon ianya kearah kebaikan..
bagi aku, setiap pengorbanan perlu ada rasionalnya..
jangan kita berkorban hingga memakan diri sendiri...

kadangkala bila kita ikhlas melakukan satu pengorbanan, tiba2 pula datang satu demi satu dugaan...
bila datang satu dugaan, ikhlas ini serta merta akan hilang...
betul atau tidak...korang nilai la diri sendiri..
pengorbanan itu satu pahala yang sgt besar..
kita berkorban apa sahaja tanpa sebarang halangan...
tetapi ingatlah wahai rakan, berkorbanlah demi agamamu...ikhlaskan hatimu..
nescaya pengorbanan itu pasti tidak ternilai harganya...

Tuesday, February 21, 2012

supriseeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jeng3x...24/01/2012....guess what???....







that's my very special partner's birthday....toink3x....
who's gonna be my very2 lucky special partner???tettttttttttttt...


here u're bebeh...special homemade just for you...n you're already got it...hopefully this will alwayz make u smile..
nun jaoh di sana...
setelah dibuka....jeng3x..kotak ni terkoyak...huhuhu
ni dia bila dah bukak...pedia serabot sgt tu macam sampah....haha
oke...sampah tu dah buang..tinggal ni je...ape eh agaknye...

taraaaaaaaaa!!!!!ni la hadiahnye....handmade photo ada 3 siap laminate gitu + riben2,,,buku sajadah cinta yg dah berkurun lama simpan....ade surat sampul coklat beserta wasiat...hohohoh...pen favourite..jam power rangers kesayangan waktu form 2 dulu...n hadiah yg paling matured n yg paling special kat citu~~~DOMPET berjenama ALAIN DELON....sama jenama purse sy taw...=)..maklumla...tgok org sana dah lama xtukar dompet...agppon bior nampak matured ckit dgn purse baru tu....wekkkk...:p
ni lah handmade photo.....pkai crayon then laminate....sori macam childish ckit..=)
ni gambar potret la kononnye...perghhhh...burok benor...sori xbape nk jadi...dia cakap "muka saya nampak jadi tapi muka awak macam muka mak awak "...tettttttt,...dia cakap bukan sy yg cakap....hurmm..entahla..muka mak sy yg ori lawa je..hahaha.burok benar potret ni...
ni photo yg last..seriusly cam budak2...=)

ni si dia gantung dekat almari/locker kat kolej tu....bawah tu kunci moto (xde kaitan)..tq menghargai titik peluh saya...=)
 ni kot surat wasiat tu...=)
 acecece,,dompet baru nampak...eh2!!!nape awak senyum????suka la tu....=p....
 bau kedai lagi ni....
ini dia dompet beserta kotaknye...
 TAMAT....thanks for watching and reading.... =)






bufday ayah....

dah 56 tahun dah ayah saya....u're the greatest daddy.....i love u soo much....56 tahun maknanya ayah sy dah pencen...tamatlah tempoh perkhidmatannya sebagai guru....insyaAllah...anakmu ini akan meneruskan perjuanganmu....

ni serba sedikit tentang sejarah hidup TN HAJI SHAARI BIN DARUS...


1) Mula belajar :
·         SK Penaga, SM Sri Muda, SM Teknik Pulau Pinang dan Institut Perguruan Temenggong Ibrahim, Johor Bahru.

2) Berkahwin pada 20.12.1982 dengan isteri terchenta Pn Hjh Hasnah binti Mansor

3) lahir pada 19.02.1956

4) Dikurniakan 5 org puteri
·         4 orang Berjaya ke menara gading
·         Seorang masih bersekolah

5) Pengalaman mengajar :

·         SMK Datok Peter Mojuntin Sabah ( 5 tahun )
·         SMK Tunku Abdul Rahman, Nibong Tebal ( 6 tahun )
·         SMK Dato’ Onn ( 16 tahun )
·         SK Lahar kepar ( 2 tahun )
·         SKTAT ( 6 tahun )


cer tgok plak gambar daddy saya...ops sori ayah...dah terscan gambar ni...=)


 cuba cari ayah saya

 ayah zaman bujang...kurus giler...ni kat Sabah
 ni time ayah mengajar di SM Tunku Abdul Rahman


SELAMAT HARI LAHIR AYAH YANG KE 56....

 ni hadiah untuk ayah....=)..kad paling besar saya penah buat dalam hidup saya...mounting board size plg besar yg byasa org jual range harga RM2.50-3.00...
ni adalah benda yg paling hepi bila ade org menghargai titik peluh saya...kad tu digantung dalam bilik mak ayah...=)...dekat dgn katil...tingginya paras jam dinding...thanks mom n dad...saya sayang kamu kerana ALLAH...
hargailah kedua org tua kamu selagi mereka masih ada....ayah adalah ayah yang terbaik...xpenah jemu mendidik kami semua menjadi org yg berguna....ayah dah bagi segala2nya sampaikan saya tak pernah rasa susah...ayah is the best father....thanks ayah!!~~~